Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Domácí toustový chléb
Pokud jste chtěli vyzkoušet, jaké to je, upéct si vlastní domácí chléb, tak tohle je skvělý způsob, jak začít. Všechny potřebné suroviny budete mít určitě doma po ruce. To, že existuje celá řada variací toastů, vám říkat asi nemusíme. Ale víte co? Tenhle je tak dobrý, že ho máme rádi i jen tak samotný.
Budeme potřebovat
270 g hladké mouky + na podsypání
30 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy
120 ml mléka
40 ml vody
20 g cukru
1 vejce + 1 na potření
7 g soli
3 g sušeného droždí
Postup přípravy
V míse smíchejte všechny suché ingredience.
V druhé nádobě vyšlehejte vejce s vlažným mlékem a máslem.
Spojte obě části a vypracujte vláčné těsto.
Těsto překryjte potravinovou fólií a nechte cca hodinu kynout na teplém místě.
Po vykynutí těsto rozdělte na dvě části. A z každé vyválejte placku o délce formy.
Placky stočte jako závin do válečků a poté je vedle sebe vložte do máslem vymazané formy.
Těsto ve formě nechte ještě 30 min až hodinu kynout a poté ho potřete rozšlehaným vejcem.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.
Upečený toustový chléb vyklopte z formy a při pokojové teplotě nechte vystydnout na mřížce na chladnutí.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace