Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Cajunské brambory
Servírujeme ihned po vytažení z trouby samostatně či jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Budeme potřebovat
2 bobkové listy
8 středně velkých brambor
2 červené cibule
citrón
8 stroužků česneku
římský kmín (kávová lžička)
olivový olej
sladká mletá paprika (kávová lžička)
cayenský pepř (kávová lžička)
rajčatový protlak (polévková lžíce)
tymián (kávová lžička), voda
voda
sůl (kávová lžička)
černý pepř (kávová lžička)
oregano (kávová lžička)
Postup přípravy
Omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě přibližně 3 minuty.
Brambory scedíme a společně s na kousky nakrájeným citrónem, oloupaným česnekem, na čtvrtky nakrájenou cibulí a bobkovým listem naskládáme do připraveného pekáče.
Zbylé přísady (koření) rozmícháme s decilitrem vody, touto směsí zalijeme připravené brambory v pekáči a důkladně to vše promícháme.
Do rozehřáté trouby na 200°C dáme za občasného míchání péct přibližně 30-40 minut, pečeme dokud brambory nemají zlatý nádech a nejsou měkké.
Servírujeme ihned po vytažení z trouby samostatně či jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace