Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Bramborová kaše se smetanou a máslem
Do vroucí osolené vody vložíme očištěné a oškrábané brambory. Vaříme je do měkka. Až jsou brambory měkké, slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a necháme aspoň 5 minut pod pokličkou odpočinout...
Budeme potřebovat
4 porce:
1 kg brambor
100 g másla
100 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka (nebo dle potřeby)
Sůl
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody vložíme očištěné a oškrábané brambory. Vaříme je do měkka.
Až jsou brambory měkké, slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a necháme aspoň 5 minut pod pokličkou odpočinout.
Potom přidáme vlažnou smetanu a vyšleháme mixérem. Kaše bude tužší, proto ji naředíme teplým mlékem a znovu vymixujeme do hladka.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace