Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Kynutý knedlík
Jestli jsou knedlíky hotové, poznáme tak, že do nich zapíchneme špejli. Pakliže špejle zůstane čistá, knedlíky jsou hotové.
Budeme potřebovat
500 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1 žloutek
Sůl
1 kostka droždí
380 g mléka
Špetka cukru
50 g rostlinného oleje
Postup přípravy
Do mísy si přesejeme obě mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého si rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalejeme trochou vlažného mléka a zamícháme, až se nám vytvoří kašička.
Necháme odpočívat do té doby, než se nám na na kašičce začnou tvořit bublinky. Potom přidáme do mísy žloutek pokojové teploty, vlažné mléko a uhněteme krásné kompaktní nelepivé těsto.
Těsto pomoučníme, mísu přikryjeme fresh fólií potřenou olejem a necháme kynout, než zdvounásobí objem.
Po vykynutí přendáme těsto na vál, rozdělíme ho na 3 díly, uválíme rukama knedlíky, pomoučíme a necháme znovu nakynout.
Připravíme si parní hrnec, který si vymažeme olejem a až budou knedlíky vykynuté, přeložíme je do parního hrnce a zhruba 25 minut paříme.
Hotové knedlíky opatrně vyndáme na prkénko a okamžitě je špejlí celé propícháme, aby se z nich uvolnila pára. Potom je potřeme olejem.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace