Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Rajská polévka se špeclemi
Polévku podáváme v hlubokém talíři nebo misce s lžičkou zakysané smetany a nastrouhaným parmezánem.
Budeme potřebovat
1 rajská pasta, nebo protlak
1 plechovka italských loupaných rajčat
Nové koření
Černé koření celé
Bobkový list
Sůl
Hladká mouka
Hnědý cukr
Zeleninový vývar
Hladká mouka
Kysaná smetana
Parmezán
50 g másla
Špecle: 1 vejce, polohrubá mouka, sůl
Postup přípravy
Do hrnce si dáme rozehřát máslo, přidáme 2 PL hladké mouky a připravíme jíšku. Až nám jíška trochu ztmavne, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a pastu nebo protlak.
Všechno společně orestujeme, přidáme rajčata z konzervy a zalijeme zeleninovým vývarem.
Přidáme sůl a hnědý cukr. Polévku aspoň 20 minut povaříme.
Špecle připravíme tak, že si rozklepneme vajíčko, přidáme sůl a polohrubou mouku přisypáváme jenom po malých lžičkách a mícháme. Těsto nesmí být tuhé, musí z lžíce stékat.
Po 20 minutách, pomocí síta na halušky, protlačte těsto na špecle přímo do polévky.
Až budou špecle uvařené, vyplavou na povrch a polévku můžeme stáhnout ze sporáku. Doporučuji ochutnat, popřípadě dochutit solí nebo cukrem.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace