Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Květákový krém
Krém servírujeme horký s malými růžičkami květáku.
Budeme potřebovat
1 květák
1 Bio bujón
Sůl
Pepř bílý
100 ml smetany 33%
Muškátový květ
50 g másla
50 g hladké mouky
1 l vody
Postup přípravy
Květák si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky. Do hrnce si dáme máslo, rozehřejeme ho, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme bujón a přivedeme k varu. Vaříme do té doby, než bude květák měkký.
Vodu slejeme, ponecháme pouze 1/3 vody, pár růžiček květáku dáme stranou a zbytek polévky rozmixujeme ponorným mixérem.
Po rozmixování vrátíme krém na sporák, přidáme smetanu, muškátový květ a necháme jednou probublat.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace