Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Vietnamská polévka PHO GA
Nejdřív si z kuřete a slepice uvaříme vývar, cca 2 litry, který se musí vařit minimálně 4 hodiny, aby měl opravdu sílu. Po uvaření vývar slejeme, maso obereme a dáme zpět do vývaru.
Do vývaru dáme vařit plátky zázvoru, česneku a houby, které jsme předem namočili. Vývar dochutíme rybí omáčkou.
Budeme potřebovat
1 kuře
½ slepice
2 stroužky česnek
2-3 listy čínského zelí
Cca 2 cm čerstvého zázvoru
1 lžíce rybí omáčky
Svazek jarních cibulek
6 ks předem namočeného Jidášova ucha
Chilli paprička
Limetka
Čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel
Fazolové klíčky
Rýžové nudle
Postup přípravy
Nejdřív si z kuřete a slepice uvaříme vývar, cca 2 litry, který se musí vařit minimálně 4 hodiny, aby měl opravdu sílu. Po uvaření vývar slejeme, maso obereme a dáme zpět do vývaru.
Do vývaru dáme vařit plátky zázvoru, česneku a houby, které jsme předem namočily. Vývar dochutíme rybí omáčkou.
Do misek rozdělíme uvařené nudle, maso, houby, jemně pokrájené zelí a chilli papričky a zalijeme vývarem.
Nakonec hustě zasypeme jemně nakrájenou cibulkou, petrželkou, koriandrem, fazolovými klíčky a zakápneme limetkou.
Autor: Lenka Jabloň Brutarová
Tento recept dodal VAŘENÍ S TOMEM
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace