Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Uzená čočková polévka s krupicovými noky
Do tlakového hrnce dáme vařit uzené koleno s kořenovou zeleninou a kořením a vaříme do měkka. Do druhého hrnce dáme vařit propláchnutou čočku, kterou jsme si den předem namočili ve vodě a vaříme do měkka. Vývar z kostí scedíme, do vývaru přidáme obrané maso, nakrájenou zeleninu a uvařenou čočku. Dochutíme solí, pepřem, zelenou cibulkou, majoránkou a česnekem...
Budeme potřebovat
Uzené koleno
4 mrkve
1 petržel
1 cibuli
Kousek celeru
Řapíkatý celer
Nové koření
Bobkový list
Hrnek čočky
Sůl
Pepř
Majoránka
Česnek
1 vejce
Voda
Krupička
Polohrubá mouka
Česnek, majoránka
Postup přípravy
Do tlakového hrnce dáme vařit uzené koleno s kořenovou zeleninou a kořením a vaříme do měkka.
Do druhého hrnce dáme vařit propláchnutou čočku, kterou jsme si den předem namočili ve vodě a vaříme do měkka.
Vývar z kostí scedíme, do vývaru přidáme obrané maso, nakrájenou zeleninu a uvařenou čočku.
Dochutíme solí, pepřem, zelenou cibulkou, majoránkou a česnekem.
Vejce si rozmícháme s troškou vody, přidáme krupičku, mouku, majoránku a česnek. Promícháme a lžičkou dáváme zavařit do polévky.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace