Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Polévka z hlívy ústřičné s bramborovými noky
Hlívu si nakrájíme na proužky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme všechno dané koření, párkrát promícháme a podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Z daných surovin si připravíme vláčné bramborové těstíčko. Nakonec přes cedník na halušky zavaříme, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme.
Budeme potřebovat
400 g hlívy (nejlépe mladé plodnice)
3 brambory
3 cibule
3 lžíce sádla
Vývar
Pepř
Sůl
Kmín drcený
Mletá paprika
Chilli
Česnek
Bobkový list
Nové koření
Majoránka
750 g vařených brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
Postup přípravy
Hlívu si nakrájíme na proužky (krájím i nožičky, ale déle se vaří). Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky.
Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme všechno dané koření, párkrát promícháme a podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky.
Z daných surovin si připravíme vláčné bramborové těstíčko.
Nakonec přes cedník na halušky zavaříme, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/24/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace