DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Francouzská cibulačka s bylinkami, sýrem a krutóny
Do talíře naložíme porci horké polévky, posypeme ji sýrem a opečené krutóny vložíme do polévky.
Budeme potřebovat
- 500 g cibule
- 100 g másla
- Čerstvý tymián, rozmarýn
- Bobkový list
- 1 l zeleninového vývaru
- Sůl
- 1 dcl bílého vína
- 1 ČL hnědého cukru
- Sýr gouda
- Bageta
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami.
- Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme bobkový list, sůl a zalijeme vínem.
- Promícháme a víno necháme vyvařit. Pak vsypeme krupici a opražíme ji. Zalejeme zeleninovým vývarem a necháme pomalu vařit asi 20 minut.
- Sýr si najemno nastrouháme, plátky bagety si opečeme.
Krutóny lze také zapéct v troubě se sýrem a do polévky vložit jenom sýrové krutóny.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz