Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Bramboračka se sušenými hříbky
Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Hřiby si namočíme. Do hrnce dáme máslo a nakrájenou cibulku. Osmahneme, přidáme hladkou mouku, znovu osmažíme, přidáme 1ČL mleté papriky a zalejeme zeleninovým vývarem...
Budeme potřebovat
- 2-3 ks brambor
- 1 ks mrkve
- 1/2 ks kedlubny
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- Kmín
- Majoránka
- Sůl
- Celé černé koření
- 50 g sušených hřibů
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- Sladká paprika mletá
- 1 l zeleninového vývaru nebo 1 kostka Bio bujonu
Postup přípravy
- Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Hřiby si namočíme.
- Do hrnce dáme máslo a nakrájenou cibulku. Osmahneme, přidáme hladkou mouku, znovu osmažíme, přidáme 1ČL mleté papriky a zalejeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme kmín, sůl, celý pepř, nakrájenou zeleninu, hřiby a vaříme do měkka.
- Nakonec přidáme do polévky prolisovaný česnek a kmín.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz