DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Grilovaná kuřecí stehna
Podáváme s čerstvým či rozpečeným pečivem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Budeme potřebovat
- 4 kuřecí stehna (poproste řezníka o cca stejné kousky)
- 1 lžíce sladké či pálivé papriky
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 dl červeného vína
- 1 větší lžíce medu
- Sůl a pepř
- Olej
Postup přípravy
- Omyté a očištěné stehýnka si necháme osušit a během té doby si připravíme marinádu, v misce si smícháme papriku, tymián, citronovou šťávu, červené víno, pepř a med.
- Dodáme olej a vše důkladně promícháme - potřebujeme marinádu bez hrudek.
- Kuřecí stehýnka si důkladně nasolíme, poté vložíme stehýnka do marinády, ve které je důkladně otočíme ze všech stran.
- Necháme marinovat nejlépe do druhého dne, případně alespoň 3 hodiny. Doporučujeme přípravu na grilu na hliníkovém tácku, či zabalené v alobalu, stehýnkům bude stačit cca 35-45 minut dle intenzity žáru.
V případě, že máme med příliš tuhý, můžeme si ho na sporáku ve vodní lázni rozpustit.
Pro chuť masa je lepší, když sůl pořádně vetřeme ze všech stran.
Čím více se nám marináda dostane k masu, tím chutnější budeme mít stehýnka.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz