DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Vepřová žebírka v medové krustě
Servírujeme s čerstvým pečivem, kyselou okurkou, hořčicí a křenem.
Budeme potřebovat
- 2 kg vepřových žebírek (počítáme 4 kousky na porci)
- 150 ml rajského protlaku
- 100 ml oleje
- 5 lžic medu
- 5 lžic sojové omáčky
- 2 lžičky vinného octa
- 2 lžičky drceného pepře
- 2 lžičky drceného koriandru
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule, 1 lžička chilli koření, sůl
Postup přípravy
- Žebírka si omyjeme a nakrájíme na porce po jedné kosti, z každé strany necháváme rovnoměrně masa.
- Marináda: cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno či můžeme rozmixovat na jemnou kaši, koření nadrtíme a vše smícháme s olejem a protlakem.
- Připravená žebírka obalíme v marinádě a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
- Žebírka pečeme dle potřeby do zlatavé barvy.
V případě, že Váš řezník nemá vhodné žebírka s dostatkem masa, doporučujeme zakoupit celý vepřový bůček, žebírka si ukrojit dle vlastní potřeby a zbytek bůčku zajisté zprodukujete na karbanátky či sekanou.
Doporučujeme připravovat na grilu, kde dostanou žebírka skvělou chuť z kouře, v případě, že nemáte možnost grilovaní, doporučujeme péct v pekáčku s mřížkou, žebírka se nám nenamáčejí ve vypečené šťávě a budeme je mít i z trouby plné chuti a budou křupavé.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz