Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Rolka z uzeného boku plněná kysaným zelím
Jedná se o jednoduché, rychlé a překvapivě chutné jídlo, na kterém si naše rodina pochutnává již třetí generaci.
Budeme potřebovat
- 1 kg brambor
- 800 gramů uzeného boku bez kosti
- 500 gramů kysaného zelí
- 150 gramů špeku
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 brambory
- uzený vývar
- sůl, kmín
- bramborový knedlík LÁZNIČKA (2 kusy po 500 gramech)
Postup přípravy
- Uzený bok si nakrájíme na čtyři plátky. Na každý z nich dáme vrstvu zelí, které jsme si předpřipravili tak, že jsme si rozškvařili slaninu, přidali 1 nakrájenou cibuli, trochu podlili, dochutili špetkou cukru, soli, kmínu a zahustili nastrouhanou syrovou bramborou.
- Plátek svineme, spíchneme párátky, podlijeme trochou vývaru a spolu s cibulí a česnekem pečeme 45 minut.
- Šťávu pak zredukujeme, zahustíme francouzskou jíškou (kousek másla obalený v hladké mouce) a provaříme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem LÁZNIČKA připraveným v páře dle pokynů.
Množství uvedeno pro 4 osoby
Recept a fotografie: Hana Trnková a Tomáš Mika
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička