DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Kuřecí křídla s ostrou BBQ omáčkou
K domácímu grilovanému masu jen domácí barbecue omáčka! Pekelně dobrá, pekelně pálivá.
Budeme potřebovat
- 1 kg kuřecích křídel
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička fenyklového semínka
- 0,5 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička kajenského pepře
- 3 lžičky worchesterové omáčky
- 1 lžička tabasco
- 4 lžičky kečupu
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička oregána
- 0,5 lžičky soli
- přiměřeně olivového oleje
Postup přípravy
- Křídla důkladně opláchneme.
- Ve větší misce smícháme kečup, worchesterovou omáčku, tabasco a kajenský pepř. Fenyklová semnínka a pepř smícháme v menší misce a následně přidáme do marinády.
- Přidáme třtinový cukr a nasekaný česnek. Na závěr dáme oregáno, sůl a černý pepř a pořádně obalíme křídla.
- Necháme odležet - ideálně na 24 hodin.
- Připravíme si pekáč, křídla vyskládáme, nepřelíváme marinádou.
- Troubu předehřejeme (aspoň 3 minuty nechte vyhřát). Pečeme vždy na pečícím papíře. Pečeme na 200° v horkovzdušné troubě. Pečeme minimálně 60 minut.
Příloha může být cokoli, pečivo, hranolky, americké brambory.
Tento recept pro Vás připravil Kuchař Honza z inavody.cz