Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Lasagne s rajčaty a hráškem
Na talíř naložíme porci lasagní, zakápneme olivovým olejem a znovu nastrouháme čerstvý parmezán.
Budeme potřebovat
- máslo
- hladkou mouku
- mléko
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- hrášek
- lasagne
- rajčata
- bazalku
- parmezán
- olivový olej
Postup přípravy
- Bešamel: Do rendlíku si dáme roztopit máslo, přidáme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a neustále mícháme až do zhoustnutí omáčky. Omáčku je nutno míchat, má tendenci se připalovat.
- Po zhoustnutí stáhneme ze sporáku.
- Zapékací mísu si vymažeme máslem. Hrášek si spaříme horkou vodou, po 1 minutě ho rychle zchladíme v ledové vodě, aby si zachoval barvu.
- Do zapékací mísy začíname ukládat vrstvy. První vrstva bude bešamel, na ní uložíme neuvařené plátky lasagní, další vrstva budou rajčata s natrhanou bazalkou a hráškem a potom znovu bešamel, lasagne, rajčata, hrášek a poslední vrstva bude bešamel.
- Na vrch nastrouháme tlustou vrstvu parmezánu, přikryjeme alobalem, nebo příklopem a necháme v troubě na 180°C péct 45 minut.
- Po 45 minutách sundáme alobal nebo příklop a pečeme do zlatova.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz