Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Žampionová omáčka
Omáčku můžeme servírovat s bramborou kaší, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Budeme potřebovat
- 1/2 kg žampionů
- zeleninový vývar
- hladká mouka
- sůl, bílý pepř
- citrón
- 1 kelímek smetany 33%
- 100 g másla
Postup přípravy
- Žampiony si očistíme a umyjeme. Nakrájíme je na pěkné plátky.
- Do rendlíku si dáme máslo a rozehřejeme ho. Přidáme žampiony, sůl, pepř, všechno promícháme a necháme zhruba 5 minut opékat.
- Po 5 minutách houby poprášíme hladkou moukou, zarestujeme a zalejeme zeleninovým vývarem.
- Množství vývaru by mělo být 1 cm nad houbami. Rendlík přiklopíme a necháme omáčku dusit 20 minut. Po 20 minutách, bude tekutina zredukována, asi o 1/3.
- Přilijeme smetanu a dále necháme povařit asi 10 minut. Rendlík necháme bez pokličky, aby se omáčka lépe redukovala a získala krémovitou konzistenci.
- Nakonec omáčku dochutíme šťávou z citrónu, popřípadě solí a pepřem. Na závěr můžeme přidat oříšek másla.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz