Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Domácí želé bonbóny
Odměříme si 100 ml ovocné šťávy a smícháme ji s vymačkanou šťávou z citrónu, vsypeme želatinu a přidáme špetku soli, takto vzniklou směs promícháme a necháme chvíli odstát...
Budeme potřebovat
250 ml ovocné šťávy (doporučujeme 100% ovocnou šťávu, džus či šťávu z kompotu)
1 citrón
250 ml třtinového cukru (lze použít i bílý cukr)
3 balíčky želatiny
špetku soli
Postup přípravy
Odměříme si 100 ml ovocné šťávy a smícháme ji s vymačkanou šťávou z citronu, vsypeme želatinu a přidáme špetku soli, takto vzniklou směs promícháme a necháme chvíli odstát.
Během té chvíle si zbývající šťávu ohříváme na mírném plamenu, přidáme cukr a za stálého míchání rozpustíme cukr.
Jakmile nám směs dosáhne bodu varu, odstavíme ji a přilijeme ji do připravené směsi s želatinou, vše důkladně promícháme.
Důkladně promíchanou směs necháme vychladnout, nalijeme ji do připravených formiček nebo na plech.
Vzniklé želé necháme vychladit v lednici, dokud nebudeme mít tuhou konzistenci, po zatuhnutí vyklopíme z formiček, či nakrájíme kostičky z placky na plechu a můžeme obalit v cukru.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace