Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou
Servírujeme se studenou jahodovou omáčkou.
Budeme potřebovat
- 250 g měkkého tvarohu ve fólii
- 1 žloutek
- 125 g dětské krupičky
- citronová kůra
- 1 vanilkový cukr
- špetku soli
- hrnek strouhanky
- 1/3 hrnku cukru
- 1 jablko
- 10 jahod
- 200 ml smetany
- 4 lžíce másla
- hřebíček, citron, skořice, rum
Postup přípravy
- Krupičku smícháme s tvarohem, solí, lžící smetany, žloutkem, přidáme citronovou kůru a sůl a propracujeme. Tvoříme menší nočky, které pět minut zavařujeme v osolené vodě.
- Jahody omyjeme, nakrájíme, přidáme cukr a rozmixujeme. Zjemníme smetanou.
- Na pánvi rozpustíme cukr, uděláme si světlý karamel, pak přilijeme trochu rumu a přidáme na plátky nakrájená jablka.
- Ochutíme skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.
- Necháme zkaramelizovat asi deset minut.
- Uvařené nočky obalujeme ve strouhance, kterou jsme opražili do zlatova na másle a přidáme cukr.
2 porce
Fotografie a recept: Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička