Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Lehký tvarohový dort s čerstvými malinami
Dort servírujeme s karamelovou zakysanou smetanou a čerstvými malinami.
Budeme potřebovat
Kakaová hmota:
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 balení kypřícího prášku
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1 ks vejce
1 PL kakaa
1 hrnek hladké mouky
Tvarohová vrstva:
1/2 hrnku moučkového cukru
1 vejce
1/2 hrnku mléka
125 g čerstvých malin
moučkový cukr na posypání
oříšek másla na vymazání
mouka na vysypání formy
1/2 balení vanilkového pudinkového prášku
1 ks jemného tvarohu
Karamelová smetana:
1 kelímek zakysané smetany 16%
2 PL tekutého karamelu
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáme ostatní suroviny. Dortovou formu si vymažeme máslem, vysypeme moukou a kakaovou hmotu do ní nalejeme.
Troubu si předehřejeme na 180°C. Teď si připravíme tvarohou náplň a to tak, že si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme, tvaroh, mléko, pudingový prášek a lžíci kapeme náplň na kakaovou hmotu.
Přidáme umyté maliny a pečeme zhruba 40 minut.
Dort krájíme až úplně vychladne.
KARAMELOVÁ SMETANA: Zakysanou smetanu smícháme s tekutým karamelem.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/28/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace