Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Domácí koblížky
Koblížky můžeme plnit džemem pomocí zdobící pistole, nebo je jen potřít z vrchu a pocukrovat.
Budeme potřebovat
400 g polohrubé mouky (co nejkvalitnější)
150 ml vlažného mléka
30 g droždí
60 g másla
60 g jemného krupicového cukru
2 lžíce rumu
3 žloutky
špetka soli
citronová kůra z jednoho citrónu
olej na smažení
marmeláda či povidla na naplnění
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Připravíme si kvásek a necháme ho na teplém místě. Utřeme máslo s cukrem do světlé pěny, pomalu vmícháme žloutky, přidáme kvásek, rum, sůl a citronovou kůru.
Postupně začneme přidávat mouku a zbytek mléka, těsto vypracujeme do hladké konzistence, tak aby se nelepilo, necháme kynout hodinu a půl na teplém místě. V průběhu kynutí těsto 2x znovu prohněteme.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál, který si předem posypeme moukou.
Těsto rozválíme na placku silnou přibližně 1 cm, vykrajovátkem na koblihy či obyčejnou sklenou vykrájíme z plátu kolečka, zbylé těsto znovu vyválíme a takto pokračujeme, dokud nevyužijeme celé těsto.
Vykrájené kolečka naskládáme vedle sebe a překryjeme je utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.
Do nízkého širokého hrnce si dáme rozehřát olej, zhruba 3 cm na výšku, tak aby koblížky při smažení plavaly.
Do rozehřátého oleje vložíme nakynutá kolečka těsta, 3-4 podle velikosti hrnce a hrnec přikryjeme skleněnou poklicí, aby nám koblížky pěkně naskočily, barvu koblížků kontrolujeme přes poklici.
Když jsou koblížky ze spodní strany usmaženy dozlatova, otočíme je a již bez poklice necháme dosmažit.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/28/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace