Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Tvarožník
Začneme přípravou spodního těsta, v míse si smícháme másla s vajíčkem, práškem do pečiva, cukrem, moukou a citrónovou kůrou. Směs smícháme a zpracujeme rukama do hladké konzistence...
Budeme potřebovat
Spodní korpus:
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce moučkového cukru
1 hrnek polohrubé mouky (250 ml)
citronová kůra
125 g másla
Tvarohová vrstva:
50 g másla
1 vejce
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vanilkové cukry
200 g cukru krupice
125 ml mléka
2 měkké tvarohy z vaničky
Postup přípravy
V míse si smícháme másla s vajíčkem, práškem do pečiva, cukrem, moukou a citrónovou kůrou. Směs smícháme a zpracujeme rukama do hladké konzistence.
Takto vzniklé těsto napěchujeme do dortové formy, kterou není nutné vymazávat, dále si smícháme tvarohy s mlékem, máslem, vajíčkem, pudinkovým práškem a cukry.
Tuto tvarohovou směs vyšleháme do hladké konzistence a vlijeme na napěchované těsto ve formě.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 60 minut, před vytažením vyzkoušíme špejlí, zdali je náš tvarožník propečen.
Doporučujeme servírovat po obědě s dobrou kávou.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/28/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace