DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Banánový špíz
Servírujeme na špejlích, párátkách či na talířku, můžeme doplnit o šlehačku.
Budeme potřebovat
- banány dle počtů mlsných jazyků
- čokoládovou či ovocnou posypku
- 50 g másla
- 10 g kakaa
- 100 g cukru krupice
- 125 ml vody
- špejle či párátka
Postup přípravy
- Začneme připravením čokoládové polevy. v misce si umícháme máslo s kakaem, v kastrůlku na sporáku si dáme svařit vodu s cukrem, vaříme tak dlouho, dokud nám nezačne cukr dělat pěkné bubliny na povrchu a při míchání lžičkou se nám začíná celá směs táhnout a lepit.
- Po krátkém vychladnutí začneme cukrový sirup postupně přilévat do másla s kakaem a vše pořádně promícháváme, jakmile začne poleva na okraji misky tuhnout, je připravena k použití.
- Oloupané banány si nakrájíme na kousky, které můžeme různě namáčet a obalovat v připravené polevě, čokoládovou polevu můžeme ještě posypat barevnou či čokoládovou posypkou a necháme zatuhnout.
V případě, že je někdo v časové tísni či pouze to chce mít rychle hotové, lze použít kupovanou polevu, kterou použijeme dle návodu na obalu.
1 banán= 1 porce
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz