Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Anýzové sušenky
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a se žloutky. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s anýzem a práškem do pečiva...
Budeme potřebovat
300 g hladké mouky
180 g másla
180 g cukru moučky
1 lžička prášku do pečiva
2 vajíčka
4 lžičky jemně drceného anýzu
citrón
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a se žloutky. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s anýzem a práškem do pečiva.
Vypracujeme hladké těsto, které necháme nejméně hodinu odležet na chladném místě či v chladničce
Poté těsto rozválíme na pomoučněné desce na výšku přibližně 3-4 mm.
Z takto připraveného rozváleného těsta vykrajujeme sušenky a klademe je na plech.
Na polevu si rozmícháme bílky se 2 lžičkami moučkového cukru a 2 lžičkami citronové šťávy. Mícháme tak dlouho, dokud se nám vše nespojí v bílou pevnou hmotu, pozor, nešleháme sníh.
Vykrájené sušenky potíráme touto polevou a pečeme v předehřáté troubě na 170°C do růžové krusty na povrchu.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/29/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace