Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Sezamové preclíky
V připravené míse si smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, 200 ml piva, olej a žloutek. Vzniklou směs důkladně smícháme vařečkou, po spojení všech ingrediencí rukama hněteme na lehce pomoučněné pracovní desce, dokud těsto není hladké a nelepí se nám...
Budeme potřebovat
250 ml piva
100 ml oleje
1 žloutek
450 g polohrubé mouky
1 kostka droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 bílek (na potření preclíků)
sezamové semínko
Postup přípravy
V připravené míse si smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, 200 ml piva, olej a žloutek, vzniklou směs důkladně smícháme vařečkou.
Po spojení všech ingrediencí rukama hněteme na lehce pomoučněné pracovní desce, dokud těsto není hladké a nelepí se nám.
Po uhnětení těsta jej necháme cca hodinu v míse a teplém prostředí kynout, vykynuté těsto znovu přepracujeme a rozdělíme na 3 díly, které postupně zpracujeme, díl těsta na pomoučněné pracovní desce vytvarujeme do válečku o přibližném průměru 5 cm.
Připravené válečky rozkrájíme na 1,5 cm široké kousky, z kterých rukama vytvarujeme delší a tenčí válečky.
Z těchto vzniklých hadů tvarujeme preclíky a klademe je na plech s pečícím papírem, preclíky na plechu potřeme vyšlehaným bílkem s pivem a sypeme sezamovými semínky.
Preclíky necháme přibližně půl hodiny kynout na plechu, poté je pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15 minut, hotové preclíky musí mít zlatou barvu.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace