Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Lehká roláda s čerstvým ovocem
Nakrájenou roládu dozdobíme ovocem a servírujeme s dobrou kávou či čajem.
Budeme potřebovat
Těsto:
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce Solamylu
6 lžic cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
5 vajec
Krém:
1 plechovka ananasu
sezónní ovoce dle chuti
Kokos na ozdobení
1 šlehačka
1 vanilkový pudink určený pro přípravu bez vaření
Postup přípravy
KORPUS: V míse ušleháme se špetkou soli tuhý sníh z bílků, poté postupně přidáváme cukr, který zašleháváme do sněhu, za stálého míchání do směsi z bílků a cukru vléváme rozmíchané žloutky.
Po žloutcích lehce vmícháváme směs mouky, solamylu a kypřícího prášku, těsto nalijeme na plech vyložený vyložený pečícím papírem, stěrkou uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 5-7 minut.
RYCHLÝ KRÉM: Do nádoby s víkem nalijeme šlehačku, přidáme pudink a na kousky nakrájený ananas, nádobu pořádně uzavřeme víkem a v rukách třepeme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne.
Krém rozetřeme na vychladlý piškot, část krému si necháme na ozdobení rolády.
Na střed rolády si poklademe ovoce a roládu pomalu zavineme, pomáháme si pečícím papírem. Hotovou roládou na vrchu potřeme jemnou vrstvou zbývajícího krému, posypeme kokosem a necháme hodinu v chladničce zatuhnout.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/29/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace