Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Rychlá roláda s marmeládou
V míse si ušleháme se špetkou soli sníh z bílků, žloutky z vajec si rozmícháme bokem v míse či hrnku, do vyšlehaného sněhu postupně zašleháváme cukr, pomalu vmícháme žloutky a poté promícháme se směsí mouky, solamylu a kypřícího prášku.
Budeme potřebovat
5 vajec
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce solamylu
6 lžic cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
marmeláda (volíme naši oblíbenou)
Postup přípravy
V míse si ušleháme se špetkou soli sníh z bílků, žloutky z vajec si rozmícháme bokem v míse či hrnku.
Do vyšlehaného sněhu postupně zašleháváme cukr, pomalu vmícháme žloutky a poté promícháme se směsí mouky, solamylu a kypřícího prášku.
Připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, stěrkou uhladíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme do zlatavého povrchu cca 5-7 minut.
Vlažný a pár minut odpočatý korpus potřeme marmeládou, opatrně stočíme za pomocí pečícího papíru. Vytvořenou roládu nahoře pocukrujeme a můžeme náš dezert nakrájet.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/29/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace