Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Moučník pro muže
Když ho milujete. Myslíte na něj, těšíte se na něj. Dnes jsem připravila a vyzkoušela vlastní recept, kdy sice budeme péci moučník, ale bude to moučník pro muže.
Budeme potřebovat
110 g hladké mouky
2 PL strouhaných vlašských ořechů
80 g másla nebo Hery
1 žloutek
20 g moučkového cukru
1,5 lžíce vody
pár kapek citronové šťávy
3 středně velká jablka
1 cukr vanilkový
zázvorový sirup
špetku čerstvého nastrouhaného zázvoru
skořici
citronovou kůru, 1 menší citron
Postup přípravy
Dobře prosijeme hladkou mouku, přidáme rovněž prosátý moučkový cukr, ořechy, žloutek a máslo nebo Heru, ale musí být studená z lednice, nakrájíme na kostičky a smísíme s ostatními přísadami. Nezapracovávejte příliš, pracujeme rychle, v těstě musí zůstat drobné kousíčky másla nebo Hery. Stejný způsob jako u křehkého těsta.
Připravené těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň půl hodiny.
Po té vyjmeme těsto z lednice, rozdělíme na 2 díly - vyválíme na pomoučeném vále, obkreslíme rádýlkem formu, takže vzniknou 2 pláty těsta. Jeden vložíme do vymazané formy a koláč dáme na několik minut do trouby předpéct. Druhý díl taktéž vyválím, ale nechám ho ještě v lednici odpočívat.
Mezitím nastrouháme okrájená jablka, dáme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr (dle sladkosti jablek) a skořici. Jablka dusíme, aby částečně pustila šťávu. Takto připravenou směs necháme v cedníku okapat.
Mezitím nastrouháme okrájená jablka, dáme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr (dle sladkosti jablek) a skořici. Jablka dusíme, aby částečně pustila šťávu. Takto připravenou směs necháme v cedníku okapat.
Na předpečený koláč naklademe takto připravenou směs. Na kolečka si nakrájíme dobře omytý menší citrón, krájíme na velmi tenké plátky, kterými pokryjeme vrstvu dušených jablek se zázvorem.
Z lednice vyndáme připravený plát těsta - horní díl, vykrajovátkem uděláme do těsta "hvězdné" ozdoby a velmi opatrně, aby se nám těsto nepotrhalo, přeneseme a vložíme na koláč.
Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě cca 20 minut.
Tulák po hvězdách (Jack London)
Tento recept dodal web Woman-today.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/29/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace