DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Tvarohové rohlíčky
TVAROHOVÁ OUŠKA nebo TVAROHOVÉ ROHLÍČKY si zamilujete!
Budeme potřebovat
- 250 g tvarohu (možno i nízkotučný)
- 250 g hladké mouky
- 250 g Hery nebo másla ( dala jsem méně, je možné dát Heru a máslo půl na půl)
- 3 PL octa
- 1 vejce na potření
Postup přípravy
- Zadělat ve vláčné těsto, nechat uležet cca 1 hodinu v ledničce. Vyválet a vykrájet kolečka (viz obr.)
- Dát náplň, kolem náplně potřít rozšlehaným vajíčkem, přehnout, zatlačit kraje k sobě, vidličkou (viz obr.) udělat okraje, dát na plech s pečícím papírem (obr.), potřít vejcem.
- Péci cca 8-10 minut v troubě na 180°C.
Náplň: dle chuti maková, ořechová, tvarohová, povidlová
Přejem Vám dobrou chuť!