Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Francouzský quiche s panchettou a květákem
Quiche servírujeme s různymi druhy salátů, pokapaný olivovým olejem.
Budeme potřebovat
- Těsto:
- 1/4 ČL sůl
- 115 g tuku (máslo nebo hera)
- 3-4 PL studená voda
- 225 g polohrubé mouky
- Náplň:
- muškátový oříšek
- 2 ks vejce
- 200 ml smetany 31%
- 200 g kysané smetany 16%
- sůl, pepř
- 150 g goudy
- olivový olej
- 300 g květáku
- 50 g panchetty
Postup přípravy
- Mouku si společně se solí prosejeme do mísy, přidáme vychlazený tuk a prsty zapracujeme do mouky tak, aby vznikla drobenka.
- Potom přidáme do směsi 3 PL studené vody a vidličkou jemně vmícháme do směsi, až je směs promíchaná a vlhká.
- Z těsta vypracujeme kouli, zabalíme do fresh fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut chladit.
- Uvaříme si květák ve vodě se solí do poloměkka. Až je uvařený, květák scedíme.
- Do pánve si dáme nakrájenou na kostičky panchettu, opražíme, přidáme květák, sůl, pepř a opečeme zhruba 5 minut, potom stáhneme ze sporáku.
- V další misce si vyšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, smetany a vše promícháme na jemnou konzistenci.
- Sýr si nastrouháme na jemno.
- Po 30 minutách si těsto vybereme z lednice, necháme chvíli na válu odpočinout, potom vyválíme a těsto položíme do kulaté formy na koláče. Potom ho celé propícháme vidličkou.
- Z pečícího papíru si vystřihneme kruh zhruba o 7cm větší než je průměr formy, položíme ho na těsto a na papír nasypeme např. sušené fazole.
- Korpus předpečeme v troubě na 180°C zhruba 15 minut.
- Odstraníme fazole, na korpus nasypeme květák, posypeme ho sýrem a zalejeme vajíčkovou směsí.
- Pečeme v troubě na 180°C zhruba dalších 40 minut do zlatova. Po upečení necháme zhruba hodinu odpočinout.
Quiche se po čas pečení nafoukne, ale po vyndání z trouby opět klesne.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz