Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Čokoládové tartaletky
V míse smícháme mouku se solí. Přidáme vejce, máslo, cukr, vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v chladu. Mezitím připravíme krém.
Budeme potřebovat
150 g hladké mouky
35 g třtinového cukru
1 menší vejce
60 g změklého másla + na vymazání formiček
špetka soli
2 lžíce studené vody
Náplň:
50 g moučkový cukr
100 ml smetana ke šlehání
100 g tmavá čokoláda
80 g mascarpone
mandle na ozdobu
Postup přípravy
V míse smícháme mouku se solí. Přidáme vejce, máslo, cukr, vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v chladu. Mezitím připravíme krém.
Vyšleháme smetanu. Mascarpone smícháme s cukrem a opatrně přidáme smetanu. Vychlazené těsto vyválíme a vykrájíme z něho kolečka, trochu větší než jsou formičky.
Formičky vymažeme máslem, vyložíme těstem a dno propíchneme vidličkou.
Pečeme 15-20 minut v troubě na 180 °C. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Vychladlé formičky naplníme krémem, zalijeme čokoládou a ozdobíme mandlemi.
Necháme chvilku zchladnout a můžeme podávat.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/30/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace