Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Čínské nudle s kuřecím masem
Kuřecí maso nakrájíme na proužky. Vložíme do mísy společně s jedlou sodou, solí, pepřem a dvěma lžícemi sojové omáčky. Necháme chvíli marinovat...
Budeme potřebovat
200 g kuřecích prsou
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička jedlé sody
1 chilli papričku
2 stroužky česneku
1 zelené papriky
2 stonky jarní cibulky
Olej
Sůl
Pepř
Sezamová semínka
Čínské nudle
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na proužky.
Vložíme do mísy společně s jedlou sodou, solí, pepřem a dvěma lžícemi sojové omáčky. Necháme chvíli marinovat.
Nakrájíme na tenké proužky chilli papričku a papriku, na kolečka jarní cibulku a česnek nasekáme. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme maso dozlatova.
Vyndáme ven na talíř. Mezitím uvaříme čínské nudle dle návodu.
Stáhneme trochu teplotu a v pánvi osmažíme česnek a chilli papričku, po dvou minutách přidáme jarní cibulku a papriku.
Zakápneme lžící sojové omáčky a společně smažíme.
Maso vrátíme zpět do pánve, přidáme uvařené nudle a promícháme. Při servírování posypeme sezamovým semínkem.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace