Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Krémová dýňová polévka
Dýni oškrábu, odstraním semínka a dužinu nakrájím na menší kostky - zhruba 2-3 cm velké. V hrnci rozehřeji máslo, přidám nakrájenou cibuli a česnek, zhruba 2-3 min osmažím. Pak přidám pokrájenou dýni a společně ještě 2-3 minuty smažím. Poté přileji vývar a nechám dusit 20 minut, dokud dýně nezměkne. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém, který ještě zjemníme smetanou, kterou necháme zhruba 2 minuty ještě provařit. Poté dochutíme solí a pepřem.
Budeme potřebovat
500 g dýně hokkaido
2 lžíce másla
500 ml zeleninového vývaru nebo i kuřecí vývar
střední cibule
2 stroužky česneku
150 ml smetany (30-40%)
pečivo dle chuti
Postup přípravy
Dýni oškrábu, odstraním semínka a dužinu nakrájím na menší kostky - zhruba 2-3 cm velké.
V hrnci rozehřeji máslo, přidám nakrájenou cibuli a česnek, zhruba 2-3 min osmažím.
Pak přidám pokrájenou dýni a společně ještě 2-3 minuty smažím.
Poté přileji vývar a nechám dusit 20 minut, dokud dýně nezměkne.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém, který ještě zjemníme smetanou, kterou necháme zhruba 2 minuty ještě provařit. Poté dochutíme solí a pepřem.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/31/18
Kategorie: Polévky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace