1. Jahody Vám vydrží čerstvé až dva týdny, pokud je opláchnete v roztoku octa a vody v poměru 1:10 (tedy díl octa a deset dílů vody). Nemusíte se bát, jahody nebudou po octu zapáchat.

  2. Rajčata můžete skladovat až dva týdny mimo lednici. Ovšem závisí na vyzrálosti rajčat. Pokud chcete, aby dozrála rychleji, dejte je do pytlíku z papíru společně s jablkem. Jablka uvolňují ethen a tento plyn urychluje dozrávání plodů.

  3. Pokud při skladování jablek objevíte přinejmenším jeden nahnilý kus, ihned jej odstraňte, protože i pouhý dotyk může způsobit nakažení dalších jablek.

  4. Hlávkový salát zůstane v dobrém stavu o týden déle, pokud ho zabalíte do průhledné fólie společně s papírovým ubrouskem, který zabrání uvadání salátu, tím že pohltí vlhkost.

  5. Ukládáním potravin do sklěněných nádob prodloužíte jejich trvanlivost. Potraviny ve skle vydrží déle ve srovnání s dobou, kterou vydrží v plastových nádobách.

  6. Potřete tvrdý sýr trochou másla a docílíte toho, že se nevysuší.

  7. Pokud uschováte brambory společně s jablky, zabráníte klíčení brambor.

  8. Skladování brambor společně s cibulí způsobuje rychlejší zkázu cibule.

  9. Pokud cibuli uložíte do punčoch a uděláte mezi nimi uzel, můžete takto uchovanou cibuli skaldovat až osm měsíců.

  10. Obvázáním konců trsu banánů průhlednou potravinářskou fólií můžete prodloužít jejich životnost až o pět dnů.

  11. Houby uchovávejte v pytlících z papíru. Neztratí chuť a nezměknou na rozdíl od hub v igelitových taškách.

  12. Starejte se o chřest, jako by byl kytice a zůstane čerstvý sedm dní. Zbavte ho stonků, postavte do sklenice s vodou a zakryjte ho igelitovým pytlíkem.

 Doufáme, že naše tipy pro Vás budou užitečné.