Pečená jablka a meruňky na ohni s bílým jogurtem a sušenými morušemi
Kdy jindy si dopřát sezonní čerstvé ovoce než právě v létě? Opečené ovoce na grilu ve spojení s bílým jogurtem a medem nám rázem přichystá dokonalé spojení chutí a promění klasické ovoce v neobyčejný a nezapomenutelný dezert, na který budete jistě dlouho vzpomínat. Tuto sladkou tečku jsme doplnili o BIO sušené moruše z Levandulové farmy Radka Přikryla, které získaly ocenění Regionální potravina ve Zlínském kraji
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 50 minut
Náročnost: *
Ingredience:
12 meruněk
6 červených jablek
100 g BIO sušených moruší z Levandulové farmy Radka Přikryla ve Zlínském kraji
200 g bílého jogurtu
50 g moučkového cukru
50 g másla
50 g krystalového cukru
100 g hrubé mouky
2 lžíce medu
1 lžička mleté skořice
pepř
Postup:
1. Meruňky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nakrájíme na menší kousky. Meruňky a jablka grilujeme do zlatova na grilu.
2. Povolené máslo smícháme s krystalovým cukrem, moukou, 1 lžíci medu, skořicí a špetkou pepře. Hotovou směs vložíme na plech a pečeme v troubě za občasného míchání 15 minut
na 180 °C. Tím vznikne tzv. „crumble“.
3. Bílý jogurt smícháme s moučkovým cukrem a 1 lžíci medu.
4. Jablka a meruňky smícháme s dochuceným jogurtem, posypeme crumblem a sušenými morušemi.