Výkonný a líbivý
 

Technologie Wi-Fi 6 umožňuje uživatelům bezproblémové používání internetu i při vysoké zátěži. Vysoce kvalitní streamování, rychlé stahování velkých souborů či bezproblémové hraní online her lze provádět současně, a to díky rychlostem 2402 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

Archer Air R5 zaujme nejen výkonem, ale i svými kompaktními rozměry, přičemž šířka 10,8 mm umožňuje flexibilní a zcela nenápadnou instalaci třeba na zeď, kam jej lze přilepit přiloženou kvalitní 3M páskou nebo pomocí plastového držáku. Přístroj vyznačující se čistě bílým pouzdrem a minimalistickými liniemi se zaoblenými rohy je dokonce užší než standardní elektrická zásuvka a skvěle zapadá do moderních interiérů. Na přední straně routeru je umístěno WPS tlačítko s LED indikátorem a na spodní straně pak naleznete napájecí port USB-C.

Chytrý ve všech směrech

Chytré integrované antény pro celoplošné pokrytí používají inteligentní algoritmy k automatickému detekování běžných i mobilních zařízení s internetem. Přístroj tak automaticky přepíná na optimální Wi-Fi pásmo tak, aby byl zajištěn stabilní a kvalitní signál po celém požadovaném prostoru, včetně dvoupodlažních domů. Současně díky technologii Beamforming detekuje zařízení v pohybu a soustředí sílu signálu jejich směrem, a to i do hůře dosažitelných míst.

Archer Air R5 je kompatibilní se standardem EasyMesh, a tak jej lze v případě potřeby přidat do mesh sítě, což je propojení několika síťových prvků v celek, který vytváří jednu velkou Wi-Fi síť s jedním názvem a heslem. Takové řešení se hodí ve větších prostorech nebo třeba tam, kde je třeba dostat kvalitní signál i na zahradu.

Router je také vybaven technologií HomeShield, která zajišťuje bezpečné používání internetu. Archer Air R5 podporuje také VPN služby, a tak je možné umožnit zařízením přistupovat ke vzdáleným VPN serverům bez nutnosti instalace dalšího softwaru.

Samozřejmostí je také snadná a intuitivní instalace a správa pomocí aplikace Tether, která je volně dostupná pro Android a iOS nebo pomocí webového rozhraní. Nastavení tak zvládnou i laici během několika jednoduchých kroků.

Klíčové vlastnosti TP-Link Archer Air R5:
 

  • Jedinečný ultra tenký design
  • Všechny výhody nového standardu Wi-Fi 6
  • Chytré antény využívající algoritmy k automatické detekci připojených zařízení
  • Robustní ochrana TP-Link HomeShied
  • Podpora technologie EasyMesh
  • Jednoduchá a flexibilní instalace