Pokud už vás nebaví běhat po svém bytě nebo domě a honit signál s telefonem nebo notebookem v ruce, možná je na čase se poohlédnout po některém z nich. Ani velký počet zařízení v jedné síti nebývá problém. Velkým benefitem je také vysoká přenosová rychlost a u vybraných jednotek i podpora Wi-Fi 6.

Takovým systémem je třeba Mercusys Halo H70X. Sada dvou či tří designově líbivých jednotek dokáže spolehlivě pokrýt až 350 m², resp. až 550 m², což bohatě stačí na velký byt, rodinný dům i firmu. Síť s jedním názvem a jedním heslem eliminuje mrtvé body, záludné rohy, dosáhne třeba i na venkovní terasu a obslouží až 150 zařízení.

Dvoupásmová Wi-Fi 6 zajistí přenos dat o rychlosti až 1 800 Mb/s. Systém je také vybaven třemi gigabitovými porty, takže jej lze využít i pro rychlé kabelové připojení. Samozřejmostí je podpora obou frekvenčních pásem.

V případě potřeby ještě vyšších rychlostí je ideální volbou Mercusys Halo H80X se 2 nebo 3 jednotkami dle potřeby pokrytí. Komplexní Wi-Fi 6 systém se postará o to, že každý kout bude pokrytý vysokorychlostním signálem o rychlosti až 3 000 Mb/s (2 400 v pásmu 5 GHz). Zde konkrétně lze rozšířit Wi-Fi signál na plochu až 460 m² nebo 650 m² bez překážek, což znamená, že zvládne větší rodinný dům i s několika patry. Navíc dokáže připojit až 150 zařízení, takže máte otevřené dveře k chytré domácnosti. Rychlost je až 3 Gb/s ve dvou pásmech a každá z jednotek má 3 porty pro kabelové připojení.

Mesh systémy disponují rodičovskou ochranou, některé umí monitorovat čas strávený na internetu či blokovat nežádoucí stránky. Součástí mesh systémů Mercusys je webová aplikace v češtině i slovenštině, pomocí které můžete intuitivně nastavit celou síť a spravovat ji. Příznivá cena pak bezesporu splňuje požadavek cena/výkon.