Rychlé a stabilní připojení pro několik zařízení současně

 

Rychlejší prohlížení webových stránek, stahování velkých souborů a sledování videí v nejvyšší kvalitě, a to vše současně a bez prodlev. Proč ne? Se čtyřanténovými routery Mercusys podporujícími standard Wi-Fi 6 není náročný datový tok žádný problém pro všechna připojená zařízení v jedné síti.

 

Ať už zvolíte router Mercusys MR70X s celkovou rychlostí až 1 800 Mbit/s (1 201 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 574 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz) nebo Mercusys MX80X s rychlostí až 3 000 Mbit/s (2402 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz), vždy dostanete z vašeho internetového připojení to nejlepší. Díky technologiím OFDMA a MU-MIMO totiž získáte až 4× větší kapacitu oproti běžným routerům, a tak výrazně zvýšíte efektivitu a propustnost celé sítě pro příchozí i odchozí data všech připojených zařízení.

 

Funkce pro dokonalou síť

 

Čtveřice výkonných antén zajistí vyšší rychlost přenosu po celé domácnosti. Routery jsou vybaveny technologií Beamforming, díky které jsou všechna připojená zařízení, jako jsou mobilní telefony, tablety, notebooky či chytré televize, jednoduše detekována a síla signálu je soustředěna přímo k nim bez ohledu na stěny. Tím se zvyšuje stabilita připojení, což jde ruku v ruce s jeho kvalitou.

 

Routery navíc díky funkci BSS Color dokáží neutralizovat rušení od sousedních Wi-Fi sítí a vy si budete moci užívat vaše připojení naplno. V neposlední řadě pak využívají standard Wi-Fi 6 tak, že spojují pásma 2,4 a 5 GHz do jedné sítě s jedním identifikátorem, přičemž zařízením v síti pomáhají automaticky si volit, k jakému pásmu se silnějším signálem se připojí. Vy jako uživatel nic nepoznáte a užijete si stabilní internet, i když se budete pohybovat po celé domácnosti.

 

Samozřejmostí těchto výkonných routerů je robustní ochrana celé sítě, ale i zabezpečení proti útokům hrubou silou. S nejnovějším standardem zabezpečení WPA3 chrání vaše uložená hesla a díky pokročilému šifrování brání možnému zneužití dat.

 

Mercusys ale myslí i na vaše připojená zařízení. Díky funkci Target Wake Time snižuje jejich spotřebu. Funguje to jednoduše. Router pozná, kdy je zařízení používáno a soustředí se na něj. Jakmile je odloženo, například v noci, neplýtvá jeho energii neustálou výměnou informací o připojení.

 

Výhody routerů Mercusys MR70X a Mercusys MR80X:

 

  • Podpora Wi-Fi 6 (MR70X s rychlostí až 1 800 Mbit/s, MR80X s celkovou rychlostí až 3 000 Mbit/s)
  • Podpora technologií MU-MIMO a OFDMA, které snižují zahlcení sítě a zvyšují její propustnost
  • Podpora technologie Beamforming pro vyšší stabilitu a větší pokrytí
  • Větší dosah díky čtyřem výkonným anténám
  • Robustní zabezpečení díky standardu WPA3
  • Podpora funkce Target Wake Time (TWT) pro snížení spotřeby připojených zařízení
  • Podpora funkce BSS Coloring pro eliminaci signálu sousedních sítí
  • Automatické přepínání na nejlepší dostupné pásmo pro každé zařízení