Připravujete nějaké řezy, perník na plech nebo třeba nějaký dort? Tyto rychlé a snadné polevy jsou skvělým způsobem, jak vaše dobroty vylepšit a zakončit skvělou polevou, která dodá další chutě. Vyberte si čokoládovou, citronovou nebo krémovou polevu a připravte si ji snadno podle jednoho z receptů níže.

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva je klasika a hodí se snad na každý řez nebo dort. Bude vám stačit pouze nějaká dobrá čokoláda, máslo a vodní lázeň pro její přípravu.

Ingredience

  • 1 hrnek kvalitní tmavé čokolády (100 až 150 g)
  • 2 lžíce másla

Postup

  1. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Pokud používáte mikrovlnnou troubu, dejte čokoládu a máslo do mikrovlnné nádoby a zahřejte na krátké intervaly s mícháním mezi každým intervalem, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí. Poleva by měla být hladká.
  2. Jakmile je poleva hladká a má tu správnou hustotu, můžete ji použít ihned k polévání dortů nebo řezů.

Citronová poleva

Jedná se o skvělou a osvěžující polevu, kterou jsme vyzkoušeli v kombinaci s perníkem na plech podle tohoto receptu na citronovou polevu a můžeme doporučit. Skvěle se hodí také na mrkvový dort, kterému dodá skvělou a osvěžující chuť navíc.

Ingredience

  • 2 až 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 hrnku moučkového cukru
  • Pro úpravu správné konzistence: další moučkový cukr, teplá voda

Postup

  1. V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a mícháme, dokud nedostaneme hladkou citronovou polevu. Pokud je poleva příliš tekutá, přidejte postupně více moučkového cukru, dokud nedosáhnete požadované konzistence, v opačném případě přidávejte teplou vodu po lžících.
  2. Polevou polejte například perník na plechu, cukroví, dort nebo řezy a nechte polevu ztuhnout před podáváním.

Krémová poleva s máslem a cukrem

Vyzkoušejte tuto výbornou krémovou polevu, kterou můžete požít na dorty nebo různé cukroví. Podle potřeby ji můžete také obarvit pro konkrétní použití.

Ingredience

  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 lžíce mléka

Postup

  1. V hrnci nebo kastrolu si rozehřejte máslo, moučkový cukr a mléko. Často míchejte.
  2. Vařte směs, dokud se cukr nerozpustí a poleva nezíská požadovanou hladkou konzistenci.
  3. Když je poleva hotová, ihned ji použijte k polévání dortu nebo řezů.

Tak co, která poleva je vaše nejoblíbenější a na co ji nejraději používáte? Věříme, že tyto rychlé a snadné polevy dodají vašim dortům a řezům nejen další skvělou chuť navíc, ale také atraktivní vzhled.