Zpříjemněte si léto a namíchejte si osvěžující drinky z dílny STOCK 

Sladká zmrzlina, hřejivé sluneční paprsky a líné odpoledne na pláži kdesi u dalekého moře. I tak může vypadat dokonalá představa léta. Nebo jste spíš fanouškem českých luhů a hájů a na dovolenou jezdíte nejraději stanovat za roh do lesa? Ať je váš perfektní obraz léta jakýkoli, jedno je jisté – letní dny si žádají aspoň kapku osvěžení. A je jedno, zda raději sedíte s přáteli na zahradě u grilu, nebo kempujete někde u vody či v lese. Léto je časem nekonečných slunečních dní a teplých nocí, ke kterým kapka osvěžujícího nápoje zkrátka patří, ať už jste kdekoli. 

Kromě svěží chuti v sobě letní drinky ale skrývají ještě jednu skvělou výhodu – dokáží navodit jakoukoli atmosféru jen budete chtít. Je libo tropický ráj, rozkvetlá zahrada, nebo třeba až dálné Japonsko? Jejich osvěžující chuť vás snadno přenese na libovolná místa podle vaší nálady a preferencí. Výroba je navíc snadná a nenáročná na suroviny. Vyzkoušejte proto různé neotřelé varianty a nechte se unášet vstříc novým zážitkům. Tak si připravte skleničky, sežeňte led a můžeme začít. Je jen na vás, kam se za pomoci našich drinků od STOCKU letos v létě vypravíte. 

 

Jim Beam Lemonade 

4cl Jim Beam 

2cl Giffard Lemonade Base 

12cl soda  

Citron 

Led 
 
Vysokou sklenici naplňte ledem, nalijte Jim Beam a sirup, pořádně promíchejte, doplňte sodou, znovu lehce promíchejte a ozdobte. Tento recept na highball koktejl je jako stvořený pro slunné dny a relaxaci s přáteli, ať už budete kdekoli. 

 

Legendární malina 

4cl Legendario Elixir de Cuba  

2cl Bartida Mixer malina (nebo malinové pyré) 

1,5dl sody 

Máta 

Limeta  

Čerstvá malina 

Led 

 

Do velkého panáku Legendaria nalijte malinové pyré, dolijte sodou a dobře promíchejte. Pro pořádné osvěžení přidejte několik kostek ledu. Ozdobte plátkem limety, snítkou čerstvé máty a několika malinami. Legendární malina je ideální společník pro ty, kteří potřebují doplnit vůni a dotek typické české lesní přírody.  

 

Republica Honey&Lemon 

 

4cl Božkov Republica Honey 

15 cl citronová limonáda (bitter lemon) 

Limeta 

Led 

 

Do sklenice na whisky dejte led a zalijte panákem Božkov Republica Honey. Přidejte citronovou limonádu, dobře promíchejte a drink ozdobte plátkem citronu nebo limetky. Klasika s příchutí medu vám připomene tradiční českou rozkvetlou louku. 

 

Abuelo espresso tonic 

45 ml Abuelo 7yo 
Shot espressa 
Fentimans tonic 
Citronová kůra 

Led 

 
Sklenici naplňte ledem, přidejte Abuelo a zalijte prémiovým tonicem. Na závěr přidejte shot espressa, dozdobte citronovou kůrou a vydejte se na tenhle osvěžující panamský zážitek, jehož exotická chuť vás přenese do tamních krajů. 

 

Fernet Citrus Spritz 

4 cl Fernet Citrus Spritz 

15 cl bezinková limonáda 

Bazalka nebo máta 

Plátek citronu 

Led 

 

Ve sklenici s ledem smíchejte Fernet Citrus Spritz s dobrou bezinkovou limonádou, přidejte pár snítek bazalky nebo máty a ozdobte plátkem citronu. Chuť tohoto drinku vás rázem přenese nejen na party, ale třeba i do rozkvetlé zahrady, kde nikdo nikam nespěchá.  

Amundsen Skinny Mango 

4 cl Amundsen Essences Mango 

15 cl soda 

2 cl mangové pyré 

 

Tropickou variantu slavné skinny bitch vytvoříte snadno pomocí Amundsen Essences Mango, kterou smíchejte se sodou a mangovým pyré. Vynikající je také pomerančová verze, kde hlavní roli hraje Amundsen Essences Orange, soda a pomerančový fresh. Tak tuhle letenku do tropického ráje nepromarněte! 

ROKU Tonic 

4cl ROKU Gin 

12cl Fentimans tonic 

6 dílků čerstvého zázvoru 

Led 
 
Vysokou sklenici naplňte ledem, přidejte ROKU Gin a tonic, lehce promíchejte a ozdobte 6 dílky čerstvě nakrájeného zázvoru. Tenhle drink je zkrátka ideální pro chvíle, kdy potřebujete trochu zvolnit a nechat se unášet vašimi myšlenkami kamkoli, třeba do dálného Japonska.  

 

 

Tip na již předmíchané drinky v plechovkách „READY-TO-DRINK“ 

Mojito, cuba libre a gin s tonicem jsou tři nesmrtelní letní parťáci, kteří nezkazí žádnou zábavu, a ještě navíc osvěží horký slunný den. I přes jejich nenáročnou přípravu se ale může stát, že vám na jejich výrobu po práci nezbude čas, nebo na dovolené neseženete všechny potřebné ingredience. Z dílny STOCK Plzeň-Božkov proto nově přichází 3 předmíchané ready-to-drink nápoje, které vám ušetří nejen čas a energii, ale navíc s vámi poputují na jakékoli letní dobrodružství.  

 

O společnosti STOCK Plzeň-Božkov 

Společnost STOCK Plzeň-Božkov, jenž patří do StockSpirits Group, je jedničkou na českém trhu, která svým zákazníkům přináší tradiční a oblíbené značky lihovin již více než 100 let. S portfoliem čítajícím více než 120 značek je lídrem na trhu. Prodává populární výrobky značky Božkov, Fernet Stock a oblíbené vodky Amundsen a Pražská vodka. Dále distribuuje úspěšné značky jako nejprodávanější importovaný rum v Česku Captain Morgan, nejsilnější značku skotské whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, nejprodávanější bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a mnohé další. Do jeho portfolia patří také ovocné a bylinné likéry Bartida Original nebo distribuční značka kubánského rumu Legendario nebo panamského rumu Abuelo. Od roku 2021 STOCK Plzeň – Božkov distribuuje i všechny prémiové značky společnosti Diageo a luxusního portfolia „Reserve“, mezi nimi je rum Zacapa, gin Tanqueray nebo bourbon Bulleit. Od roku 2022 nabízí i prémiové portfolio nealkoholických nápojů Fentimans. Více na www.stock.cz.