DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Kuřecí křídla v medové krustě
Křídla servírujeme se zeleninovou přílohou či čerstvým křupavým pečivem.
Budeme potřebovat
- 16–20 kuřecích křídel
- 5 lžic medu
- olej
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 4 stroužky česneku
- lžíce rajčatového pyré
Postup přípravy
- Křídla si umyjeme, očistíme, naporcujeme a osušíme je. V míse si připravíme marinádu z našich ingrediencí.
- V připravené marinádě důkladně obalíme každé křídlo a necháme je alespoň 3 hodiny marinovat, předehřejeme si troubu na 200-220°C a na plechu s pečícím papírem pečeme křídla do zlatavé barvy a křupavé krusty.
Počet kuřecích křídel volíme dle náročnosti našich strávníků.
V případě, že med máte hodně tuhý, můžete ho rozehřát v misce na vodní páře.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz