Významnými a oblíbenými testy jsou srovnání věnované pračkám a sušičkám. V případě sušiček se jedná o porovnání více než 100 produktů, kterým náleží také samostatné recenze. Test je postaven na srovnání významných parametrů, ale také méně důležitých funkcí. Informace jsou získány z oficiálních materiálů výrobců, energetických štítků a dalších důvěryhodných zdrojů. Srovnány jsou parametry jako spotřeba, roční náklady na provoz, kapacita, účinnost sušení, hlučnost a jednotlivé funkce. Součástí recenze je porovnání sušiček s dalšími produkty v testu, přehled průměrných hodnot a také odkaz na srovnávač cen, přes který je možné produkt rovnou zakoupit na některém z e-shopů.

K tématu je zpracován také článek Jak vybrat sušičku, který podrobně představuje všechny parametry a poskytuje mnoho informací o fungování tohoto přístroje. Čtenáři se v něm dozví o principu fungování sušiček, jejich druzích, konstrukci, funkcích a doplňcích. Zjistí také, jak přístroj používat, dozví se různé tipy a seznámí se i s předními značkami.

Podobné srovnání je věnováno také pračkám. Jelikož se jedná o jeden z nejdůležitějších domácích spotřebičů, je tématu věnováno hodně prostoru. V seznamu je v současné době téměř 100 modelů, kterým je věnována samostatná recenze. Stejně jako v případě sušiček je kladen důraz na kvalitní a důvěryhodné zdroje informací. V testu praček jsou srovnávány základní parametry jako je spotřeba, hluk, třída praní a odstřeďování, ale také doplňkové funkce, které na samotné praní mají menší vliv, výrazně ale zpříjemňují používání přístroje.

Samozřejmostí je článek Jak vybrat pračku, který se opět zaměřuje na jednotlivé parametry, funkce a tipy. Kapitola je také věnována údržbě přístroje a novým technologiím.

Heslem portálu Arecenze.cz je „Vybíráme ty nejlepší produkty za vás“ a to je přesně záměr celého webu. Usnadnit výběr produktů a zkrátit tak potřebný čas na co nejkratší dobu. Témata jsou pravidelně aktualizována a odráží současný stav trhu.