DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Plněné papriky v rajské omáčce
Tradiční česká kuchyně našich babiček.
Budeme potřebovat
- 400-500 g mletého masa,
- Papriky (počet záleží na jejich velikosti)
- 2 vejce, sůl, mletý pepř, mletá paprika
- 2 cibule, strouhanka
- 8-10 rajčat
- 4 stroužky česneku, olej
- 4 bobkové listy, špetka skořice
Postup přípravy
- Mleté maso promícháme s vejci, najemno posekanou jednou cibulí, osolíme, okořeníme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Paprikám odkrojíme vršek, vybereme jádřince, očistíme od semínek a naplníme je masovou směsí.
- Pekáč vytřeme olejem a naskládáme do něj naplněné papriky. Cibuli pokrájíme nahrubo, česnek na plátky, jednu papriku na proužky a nasypeme na papriky v pekáči.
- Rajčata spařená vařící vodou oloupeme, nakrájíme na kousky a přisypeme do pekáče. Osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut (podle velikosti paprik).
- Pak papriky z pekáče vyndáme na talíř. Ze zbytku vybereme bobkové listy (vyhodíme), ostatní vlijeme do mixéru a rozmixujeme na hladko. Rozmixovanou směs nalijeme zpátky do pekáče, rozředíme trochou vody (podle požadované hustoty omáčky), vmícháme skořici a do omáčky vložíme papriky. Na chvíli dáme ještě péct do trouby (cca 10 minut).
Mnoho variant na tuto dobrou, podívejte se na tu podle mně nejlepší :)