Ingredience:

 

250 g ricotty

½ l mléka,

1 sáček vanilkového pudinku

1 sáček vanilinového cukru

3 lžíce cukru

hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz)

šlehačka

 

Postup:

 

  1. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr.
  2. Zbytek mléka přivedeme k varu.
  3. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty.
  4. Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink.
  5. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce.
  6. Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.

 

Tip: Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.

 

Více informací na: www.mlecnavlna.cz