Ingredience:
250 g ricotty
½ l mléka,
1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček vanilinového cukru
3 lžíce cukru
hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz)
šlehačka
Postup:
- V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr.
- Zbytek mléka přivedeme k varu.
- Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty.
- Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink.
- Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce.
- Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.
Tip: Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.
Více informací na: www.mlecnavlna.cz