Stačí dobrý námět na blog nebo webovou stránku a pár kliků na https://tvorbastranek.webnode.cz/. Ať už to jsou stránky třídy, oblíbený sport, domácí zvířátko nebo počítačová hra, kterou hrajete, a rádi byste se podělili o své zážitky, s instrukcemi z nově vytvořeného manuálu budete mít vlastní projekt hotový za několik minut hotový.

Pomocí jednoduchého postupu, který obsahuje 12 kapitol, popisujících jednotlivé kroky tvorby webu, se postupně propracujete k vytvoření vlastních stránek. Pokud neradi čtete návody, přejděte rovnou na rychlonávod, který vám doporučí vytvořit si nejprve testovací blog, kde se dá vše nanečisto a zdarma vyzkoušet. Vše, co k tomu potřebujete, je funkční email.

Manuál je vytvořen pro začátečníky a poradí vám od samotného nápadu, názvu a výběru správné šablony až po zajištění bezpečnosti. Díky editoru vytvoříte obsah, přidáte texty a obrázky podle přání. Jedna z kapitol se věnuje speciálním prvkům – například formulářům, které můžete na stránky vložit a získat pomocí nich zpětnou vazbu od návštěvníků stránek. Důležitým prvkem stránek je úvodní stránka, kde vám Webnode poradí, jak upoutat pozornost návštěvníka vašich stránek nebo blogu. Nezapomeňte si prostudovat informace o mobilní verzi, která vám nabízí pohodlné editování webu ve vašem mobilním telefonu.