Celer, nenápadná a často dosti opomíjená zelenina, která tělu dodá potřebné vitaminy. Pokud se rozhodneme z něj připravit pomazánku společně s jablky a mrkví, máme skvělou svačinu pro naše děti. Zeleninu a ovoce, které budete nakupovat v obchodě, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 min.

Náročnost: *

Ingredience:

200 g celeru

50 g mrkve

50 g jablka

150 g plnotučného tvarohu

50 g sýru Gouda

4 plátky chleba

Sůl a pepř

Postup:

1. Celer, mrkve a jablko oloupeme a nastrouháme se sýrem na struhadle na jemno. Přidáme tvaroh, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.

2. Chléb opečeme v troubě na 200 °C přibližně 10 minut do zlatova. Pomazánku můžeme dozdobit usmaženým celerem, čerstvými ředkvičkami, čerstvými jablky a pažitkou. 

Tip: Na přípravu topinek doporučujeme použít několik dnů starý chléb.