Zkuste ke kuřeti jednoduchý a chuťově překvapivý grilovaný salát!
Máme ty nejlepší RECEPTY, jednoduché NÁVODY a ověřené NÁPADY!
Přidej se ke stovkám rádců a tvůrců. Nebo se inspiruj a najdi radu jako statisíce lidí před Tebou.
Jsi blogger, nebo agentura? Chceš spolupracovat? Piš na spoluprace@inavody.cz
Grilovaný salát
Budeme potřebovat
- Suroviny na salát:
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 4 pomeranče
- olivy taggiasche
- olivový olej Monini
- chilli paprička
- sójová omáčka Kikkoman
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Pomeranče se slupkou pokrájíme na osminky a dvě cibule se slupkou na poloviny.
- Takto pokrájené dáme do grilu řezem na rošt zkaramelizovat asi pět minut z každé strany. Po vyndání z grilu odřízneme z pomerančů slupku a nakrájíme je na kostičky.
- Pokrájíme cibuli a přidáme trochu nakládaných oliv. Daniele doporučil olivy taggiasche, které jsou populární mezi znalci. Mají zelenou až purpurově nahnědlou barvu a oceníte především jejich jemnou a mírně sladkou vůni připomínající borové ořechy.
- Do salátu dále přidáme na kolečka pokrájený kousek chilli papričky a pokapeme trochou extra panenským olivovým olejem Monini, který nám nejen zvýrazní chuť zkaramelizovaných pomerančů a cibule, ale skvěle se propojí i s olivami.
- Salát nakonec zakápneme pár kapkami sójové omáčky Kikkoman, která jeho chuť ještě více povýší, lehce osolíme, opepříme a nakonec promícháme.
pipMaster GRILL ACADEMY
Autor: admin
Datum zveřejnění: 02/25/23
Kategorie: Gril a hospodská jídla