Ušitý na míru pro digitální dobu

Dvoupásmový bezdrátový ISP router TP-Link EX141 dokáže uspokojit i náročnější uživatele, kteří vyžadují spolehlivou, bezpečnou a rychlou síť s vysokým výkonem, jež zvládne bez problémů obsloužit několik souběžných připojení. Disponuje totiž gigabitovými rychlostmi až 1 500 Mb/s pro všechna bezdrátová zařízení. S podporou technologie Wi-Fi 6 tak lze stahovat velké soubory, hrát online hry či streamovat videa ve vysokém 4K rozlišení bez jakéhokoli zpoždění. To vše současně.

Standard Wi-Fi 6 také zvyšuje kapacitu sítě a router díky integrovaným technologiím OFDMA a MU-MIMO umožňuje souběžný přenos příchozích i odchozích dat. To ocení nejen domácnosti s mnoha zařízeními s internetem, ale i majitelé bytů či domů s produkty chytré domácnosti. OFDMA totiž efektivně využívá celou šířku pásma, MU-MIMO zase dokáže vést datové proudy do několika zařízení v jednom okamžiku. A aby byla všechna zařízení vyváženě obsloužena, o to se stará inteligentní funkce Airtime Fairness.

Router je vybaven čtveřicí vysoce výkonných antén, které zesilují Wi-Fi signál po celém objektu. S technologií Beamforming se koncentrovaný signál šíří směrem k detekovaným připojeným zařízením a dostává se i do hůře dostupných oblastí, jako jsou podkrovní místnosti nebo vzdálené kouty.

Nový model je kompatibilní se standardem EasyMesh. Lze jej jednoduše přidat do mesh sítě, která představuje propojení několika síťových prvků, v celek vytvářející jednu velkou Wi-Fi síť. Takové řešení se hodí ve větších prostorech nebo i tam, kde je potřeba dostat kvalitní signál i na venkovní terasu či zahradu.

Poskytovatelé internetu ocení možnost vzdálené správy. Podporovány jsou protokoly TR-069, TR-098, TR-181, TR-111 a TR-143.

Bezpečné a uživatelsky jednoduché zařízení

TP-Link samozřejmě myslí i na bezpečnost uživatelů. S firewally a pokročilým standardem zabezpečení WPA3 dokáže router zajistit ochranu sítě i všech připojených zařízení. Brání útokům hrubou silou, které spočívají zejména v robotickém hádání hesel, umí ale i data zabezpečit proti jejich zneužití.

Velkou výhodu routeru představuje rovněž jeho snadná instalace a správa pomocí aplikace Aginet, kterou si lze stáhnout i do mobilního zařízení. Uživatelé tak mohou jednoduše kontrolovat její stav, zobrazovat podrobnosti o stávajícím bezdrátovém připojení a provádět změny přímo z chytrého telefonu nebo tabletu.

 

Klíčové vlastnosti TP-Link EX141:

 

  • Dvoupásmová AX1500 Wi-Fi 6 s rychlostí 1500 Mb/s
  • Čtyři antény s funkcí Beamforming pro rozsáhlé pokrytí
  • Podpora technologií OFDMA a MU-MIMO pro připojení více zařízení
  • Podpora EasyMesh
  • Spolehlivé zabezpečení pomocí firewallů a šifrování WPA3
  • Snadné nastavení a správa pomocí aplikace Aginet
  • Možnost vzdálené správy