ER706W-4G je prvním routerem z rodiny Omada SDN se slotem na Nano SIM kartu pro LTE/4G+ připojení k mobilnímu internetu, s rychlostí stahování až 300 Mb/s a uplinkem až 50 Mb/s (technologie LTE Cat6). Toto LTE připojení lze použít jako primární, záložní nebo společně s dalšími gigabitovými ethernetovými porty pro rozdělení zátěže při připojení k více poskytovatelům internetu současně.

 

Na přední straně přístroje se nachází gigabitový SFP slot pro optické připojení a pět gigabitových portů RJ45 pro kabelové připojení.  Přepínání portů mezi WAN/LAN poskytuje vysokou flexibilitou nasazení tohoto routeru. Tři dvoupásmové Wi-Fi antény a dvě LTE antény disponují vysokým ziskem a jsou oddělitelné. V případě potřeby je možné použít externí, např. venkovní LTE antény pro kvalitnější příjem.

 

Vestavěný AX3000 Wi-Fi 6 přístupový bod nabízí bezdrátové připojení rychlostí až 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a až 2402 Mb/s v pásmu 5 GHz, s podporou 160 MHz šířky kanálu. Technologie Omada Mesh dovoluje bezdrátově připojit další přístupové body Omada řady EAP a prodloužit tak dosah Wi-Fi sítě i v prostředích bez možnosti natažení kabelů. Pokročilé funkce, jako je vyvažování zátěže, řízení šířky pásma, řízení přístupu do sítě, ověřování uživatelů přes Captive portál nebo Radius server společně zajišťují spolehlivé a bezpečné připojení zaměstnanců i hostů v síti.

 

Router ER706W-4G lze použít jako VPN server nebo jako VPN klient. Podporované protokoly IPSec, SSL, WireGuard, OpenVPN, PPTP a L2TP dovolují vytvoření vysoce zabezpečené sítě, ať už mezi firemní centrálou a pobočkami nebo pro vzdálený přístup zaměstnanců do firmy.

 

Správa routeru Omada ER706W-4G je intuitivní, buď z vestavěného webového rozhraní nebo centralizovaně z kontrolerů Omada společně s dalšími prvky v podnikové síti, jako jsou switche nebo Wi-Fi přístupové body. Mobilní aplikace Omada umožňuje správcům sítě snadno sledovat síťový provoz a spravovat síť prakticky odkudkoliv. Takové řešení je vhodné pro firmy, penziony, restaurace, prodejny, úřady a další podobné instituce.

 

 

Klíčové vlastnosti modelu TP-Link Omada ER706W-4G:
 

  • Vestavěný 4G+ LTE modem, slot pro Nano SIM kartu
  • Dvoupásmová Wi-Fi 6 s rychlostmi 2 402 Mb/s na frekvenci 5 GHz a 574 Mb/s na frekvenci 2,4 GHz
  • 6 gigabitových ethernetových portů (5x RJ45 a 1x SFP)
  • 3 Wi-Fi a 2 LTE odnímatelné antény s vysokým ziskem
  • Správa samostatně z webového rozhraní nebo centralizovaně z kontrolerů Omada
  • Mobilní aplikace Omada pro snadnou správu sítě
  • Podpora Omada Mesh pro bezdrátové připojení dalších přístupových bodů
  • Vysoce zabezpečená VPN síť s podporou IPSec, SSL, WireGuard, OpenVPN, PPTP, L2TP VPN