10 tipů a návodů:

1. Černý čaj je skvělým nástrojem k čištění domu i bytu. Dejte několik lžiček čaje do teplé vody a tekutinu vtírejte do dřevěné podlady, budete překvapeni báječným leskem. Tekutinu můžeme použít i na dřevěný nábytek, zrcadla a okna. Doporučujeme tekutinu dát do rozprašovače a použít čístý bavlněný hadřík, který nepouští chlupy.

2. Rádi při vaření používáte cibuli a vadí vám následný zápach rukou? Potřete si je čajovým pytlíkem.

3. Použité pytlíky s čajem vám pomohou odstranit mastné skvrny z příborů, hrnců i stříbra. Funguje to i při potírání železných pánví.

4. Trápí vás zápach v šatníku, odpadkovém koši, nebo v lednici ? Ukryjte pytlíčky se sušeným čajem mezi oblečení ve skříni, do odpadkového koše, či do lednice. Milovníci zvířat mohou zahrabat pytlíček do bedínky s pískem pro kočky nebo fretky.

5. Dejte pár použitých sáčků do kbelíku a zalijte vodou. Až se voda zabarví čajem, použijte vodu na zavlažování. Trápení s plísní na kytkách a v květináči zmizí. A když dáte pytlík s čajem na dno květináče, pomůžete se zadržováním vody u kořenů.

6. Myši, mravenci a pavouci samozřejmě do domácnosti nepatří. Všude tam, kde se objevuje tato havěť, dejte čajové sáčky. Kouzlo je v tom, že tato zvířátka vůni čaje přímo nesnáší.

7. Zelený čaj mimo jiné slouží jako zkrášlovač pokožky. Připravte si dvě polévkové lžíce listů zeleného čaje a šťávu z citronu a zalejte vařící vodou, po vychladnutí sceďte čajové listy. Tekutinu nalijte do lahve s rozstřikovačem. Na obličej nanášejte 2 x denně.

8. Pokud vás bolí zub, jděte k zubaři, ale zkuste si před tím podržet na bolavém zubu vlažný sáček čaje. Výsledek je mnohdy neuvěřitelný - tein dělá divy!

9. Studené sáčky zeleného čaje jsou alternativním lékem na tmavé kruhy pod očima. Naneste a nechte působit cca 20 minut. Je to ideální především pro muže, protože se rychleji zahojí rány po holení. 

10. A nyní něco pro zahrádkáře... Vysypejte použitý čaj po zahradě, lepší kompost nenajdete. Půda získá vyšší hladinu dusíku a bude pohnojena přírodním způsobem, bez chemikálií.

Pro další nápady pokračujte sem

Přidej svůj tip, nápad, recept, nebo návod zde